Tulosta sivu

Kirjaston kokoelmat

 

Kirjaston kokoelmat käsittävät noin 50 000 nidettä. Aineisto jakaantuu kirjoihin, sanoma– ja aikakausilehtiin, nuotteihin,  musiikkiäänitteisiin, videoihin, dvd– ja blue ray -tallenteisiin sekä   wii-, PlayStation- ja Xbox-pelikonsolien peleihin. Lisäksi voit lainata kirjastosta esimerkiksi kannettavan tietokoneen.

 

Aineisto on jaettu ryhmiin, jotta mieleisen aineiston löytäminen olisi helpompaa (eräkirjat, sotakirjat, tieteiskirjat, kauhukirjat jne.) Osa kirjallisuudesta on lainattavissa myös äänikirjoina ja selkotekstisenä. Mikäli haluamaasi aineistoa ei ole kirjastossamme, sen voi kaukolainata jostain toisesta Lapin kirjaston toimipisteestä 2-7 vuorokauden toimitusajalla.

 

 

Laina-ajat ja maksut


Kirjat 4 viikkoa

musiikkiäänitteet 2 viikkoa
kuvatallenteet 1 viikko

konsolipelit 2 viikkoa

 

Kirjastopalveluiden käyttäminen on pääsääntöisesti asiakkaille maksutonta.


Tilastotietoa Sallan kirjaston kokoelmista

 

Suomen yleisten kirjastojen tilastot.


Aineiston valinta kirjaston kokoelmaan

 

Kirjaston tavoitteena on monipuolinen ja ajantasainen sekä alueen asiakkaiden tarpeet huomioonottava kokoelma. Lisäksi aineiston valinnassa pyritään ottamaan huomioon eri asiakasryhmien tarpeet.

 

Hankittavan aineiston määrään vaikuttavat aineiston kysyntä ja arvioitu käyttöikä. Aineiston kysyntää seurataan ja kysytyimmästä aineistosta hankitaan kaksoiskappaleet kirjastoon ja kirjastoautoon. Av-aineistoista (DVD- ja Blueray-levyt, CD-äänitteet) kirjasto voi hankkia vain sellaisia tallenteita, joilla on lainausoikeudet.

 

Asiakkaat voivat tehdä kirjastolle hankintaehdotuksia kirjaston kotisivuilla hankintaehdotuslomakkeella tai kirjastossa.

 

Ilmaiseksi tulevaa aineistoa ja lahjoituksia otetaan vastaan mikäli se on hyväkuntoista.  Omakustanteita hankitaan pääsääntöisesti Itä-Lapin ja Sallan alueelta.

 

Kotiseutuaineisto eli Salla-kokoelma

 

Salla-kokoelma sisältää Sallaa käsittelevää kirjallisuutta, lehtiä, musiikki- ja kuvatallenteita sekä talteen otettuja artikkeleita. Kotiseutukokoelman voi tutustua kirjastossa, aineisto ei ole lainattavissa.


Lehdet

 

Lehtilukusalista ja kirjastoautosta löytyy yhtensä noin 100 lehteä, joista osa lahjoituksia, osa kirjaston tilaamia. Lehtiä voi lainata kirjojen tavoin uusinta numeroa lukuunottamatta. Sinulla on mahdollisuus joka päivä klo 7 - 20 käydä lukemassa lehtiä lehtisalissa. Palvelu on käytössäsi kirjastokortilla ja siihen liitetyllä salasananumerolla. Kysy lisää asiakaspalvelusta!

 

 

 

 

Kirjastossa on useita lukunurkkauksia, joissa voit rauhassa istahtaa.

 

© Sallan kunta Nettitaivas Oy