Tulosta sivu
Sosiaali- ja terveyspalvelut

 

 

Tiedotteet

Lääkäripäivystys 1.1.2016 alkaen  tiedote

 

Ma-Pe 8-16 Sallan sosiaali- ja terveyskeskus 040 521 00 28

 

Ma-Pe 16-21, viikonloppuisin ja arkipyhinä, Lapponia, 020 690 870

 

Ma-Su 21-08 Lapin keskussairaalan päivystyspoliklinikka, 0160322 4800

 

Hätänumero 112

 

 

Tietoa potilastiedon arkistosta (eArkisto)

 

Omakanta

* näet omat hoitotietosi ja sähköiset reseptisi

* voit itse päättää, miten terveystietojasi käytetään

* terveystietosi ovat ajan tasalla

* saat tietoa terveydentilastasi helposti yhdestä paikasta ympäri vuorokauden

 

Pyydä esite sosiaali- ja terveyskeskuksesta

 

Sallan sosiaali- ja terveyskeskus aloitti 27.5.2014 terveydenhuollon potilastietojen tallentamisen valtakunnalliseen sähköiseen Potilastiedon arkistoon.

Aluksi arkistoon siirtyvät ja Omakannan kautta näkyvät keskeiset potilaskertomustiedot, riskit, rokotustiedot, voimassaoleva lääkitys, laboratoriotulokset sekä osastojaksoilta tallennettavat yhteenvetokirjaukset. Tiedot näkyvät verkkopalvelussa muutaman päivän viiveellä.

Käynnilläsi terveydenhuollon toimipisteessä sinulle kerrotaan Potilastiedon arkistosta. Saat Kelan esitteen ja sinulta pyydetään suostumus arkistossa olevien tietojen luovuttamiseen. Tiedot merkitään potilastietojärjestelmään, josta tieto kulkeutuu potilastiedon arkistoon.

HUOM! Alaikäisen informoinnin vastaanottaa ja suostumuksen antaa pääasiallisesti huoltaja. Näitä informointeja ja suostumuksia ei voi tehdä Omakannassa.

Tietojasi luovutetaan arkistosta toisille terveydenhuollon palvelujen antajille vain silloin, kun niitä tarvitaan sinun hoitamiseesi. Jos jatkossa tarvitset terveydenhuollon palveluja ollessasi toisella paikkakunnalla, siellä voidaan tarvittaessa käyttää Sallan terveyskeskuksen sinusta arkistoon tallentamia potilastietoja.

Voit myös kieltää tietojesi luovuttamisen, jolloin tietojasi ei luovuteta arkistosta edes hätätilanteessa, ellet ole sitä erikseen sallinut. Et voi kuitenkaan kieltää tietojesi tallentamista potilastiedon arkistoon. Voit kuitata informoinnin, tehdä suostumuksen tai luovutuskiellon helpoiten tietokoneella tai älypuhelimella Omakanta -verkkopalvelun kautta www.omakanta.fi -osoitteessa. Sallan terveyskeskuksessa kieltoja vastaanottavat hoitoalan ammattilaiset. Kiellot suositellaan kuitenkin tehtäväksi Omakanta-palvelussa.

 

Tiedustelut:

sh Mervi Virkkula, 0405210028

toimistosihteeri Salla Hautajärvi, 0405273417

etunimi.sukunimi@salla.fi

 

Potilaan mahdollisuus valita hoitopaikkansa kiireettömässä sairaanhoidossa laajenee

 

Vuodesta 2014 alkaen potilailla on mahdollisuus valita oma terveysasema ja erikoissairaanhoidon yksikkö kaikista Suomen julkisista terveysasemista ja sairaaloista. Potilas valitsee siis terveysaseman ja sen mukana siihen liittyvät kaikki muut palvelut. Esimerkiksi vastaanottokäyntejä, neuvolaa ja suun terveydenhuoltoa ei voi valita eri asemilta. Kerrallaan voi olla vain yhden terveyskeskuksen ja terveysaseman asiakkaana.

 

Ilmoitus terveysaseman vaihdosta -lomake

 

Valinnanvapaus -tiedote

 

 

 

 

 kunnan intranet

 

 

 

© Sallan kunta Nettitaivas Oy