Tulosta sivu
Sosiaali- ja terveyspalvelut

Toimeentulotuki

 

Perustoimeentulotuki on siirtynyt 1.1.2017 Kelan myönnettäväksi. 


Hakemukset postitetaan osoitteeseen Kela, PL 90 900 56 OULU  tai voit viedä hakemuksesi KELAan maanantaisin ja perjantaisin Sallan kunnanvirastolla olevaan KELA-pisteeseen  kello 9 – 15 välisenä aikana, muuna aikana kunnanvirastolla KELA-pisteessä on postilaatikko, joka tyhjennetään kerran päivässä. Lomakkeita saat Kelan toimistoista ja osoitteesta www.kela.fi/lomakkeet

 

Jos sinulla on verkkopankkitunnukset. Voit hakea perustoimeentulotukea Kelasta sähköisesti  osoitteessa www.kela.fi/asiointi 

 

Kelan perustoimeentulotuen maksupäivä on kuukauden ensimmäinen pankkipäivä. Jos maksu ei ehdi sään-nölliseen maksupäivään se maksetaan päätöksenteon yhteydessä.

 

Lue lisää: www.kela.fi/toimeentulotuki

 

Kelan sivuilta löydät kattavan tietopaketin perustoimeentulotuesta:

* Kelan pikaopas toimeentulotukeen

* Mihin toimeentulotukea voi saada?

 

Täydentävää ja ehkäisevää toimeentulotukea haetaan edelleen Sallan kunnan sosiaalitoimistosta

 

Täydentävää ja ehkäisevää toimeentulotukea haetaan edelleen kuntien sosiaalitoimesta, mutta 1.1.2017 alkaen tarvitset ensin Kelan päätöksen sinulle myönnetystä perustoimeentulotuesta.  Kela voi pyynnöstäsi siirtää täydentävän ja ehkäisevän toimeentulotuen hakemuksesi liitteineen kunnan käsiteltäväksi. 

 

Täydentävää tai ehkäisevää toimeentulotukea sinulle voidaan myöntää harkinnan mukaan sellaisiin menoihin, joihin et voi saada perustoimeentulotukea. 

 

Täydentävän toimeentulotuen hakemus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Sallan kunta Nettitaivas Oy