Etusivu >> Hallinto >> Yleinen edunvalvonta
Tulosta sivu

Edunvalvoja

 

Yhteystiedot

 

Sallan kunta
98900 Salla

Yleinen edunvalvoja Tuija Kantola
puhelin 040 5081338
etunimi.sukunimi@salla.fi

 

Henkilö, joka huomaa tilanteensa heikentyneen siten, että edunvalvojan tuki ja apu on tarpeen, voi tehdä kirjallisen hakemuksen joko maistraatille tai käräjäoikeudelle. Hakemuksen voi apua tarvitsevan ohella tehdä myös joku sukulainen tai muu tuttava.

 

Edunvalvojan tehtävistä päättää maistraatti tai käräjäoikeus.  Yleensä edunvalvojalle annetaan tehtäväksi hoitaa päämiehen omaisuutta ja taloudellisia asioita. Taloudellisten asioiden lisäksi edunvalvojan on huolehdittava siitä, että päämies saa sopivan hoidon, huolenpidon ja kuntoutuksen. Samoin edunvalvojan on huolehdittava siitä, että päämies saa varoistaan riittävästi rahaa omaan henkilökohtaiseen käyttöönsä.

 

Edunvalvoja tarvitsee maistraatin luvan päämiehensä puolesta tehtäviin tärkeisiin oikeustoimiin, esim. asunnon tai kiinteistön myymiseen tai ostamiseen. Maistraatti selvittää joka neljäs vuosi, onko edunvalvontaa tarpeen jatkaa.

 

Maistraatti valvoo edunvalvojien toimintaa, edunvalvojan on pidettävä kirjaa päämiehensä tilikauden varoista ja veloista sekä tilikauden tapahtumista. Vuosittain maistraatin tarkastettavaksi tehdään vuositili ja edunvalvonnan päättyessä päätöstili.

 

 

 

 

 

 

© Sallan kunta Nettitaivas Oy