Tulosta sivu
Sosiaali- ja terveyspalvelut
Ajankohtaista
11.06.2018

Sallan kunnassa on aloitettu sosiaalipalveluiden palveluneuvonta puhelin- ja verkkoneuvontana osoitteessa virtu.fi

Sallan kunnassa on aloitettu sosiaalipalveluiden palveluneuvonta puhelin- ja verkkoneuvontana osoitteessa virtu.fi. Palveluneuvonta tarjoaa ohjausta ja neuvontaa kaikenikäisille sosiaalipalveluihin liittyen. Puheluihin ja kysymyksiin vastaavat Sallan kunnan sosiaalitoimen työntekijät. 

 

Palveluneuvontaan voivat ottaa yhteyttä asiakkaat ja viranomaiset. 

 

Voit hoitaa sosiaalipalveluihin liittyviä asioita tai kysyä neuvoa suojatulla yhteydellä. Verkkopalvelu vaatii tunnistautumisen. Kysymyksiisi vastataan viimeistään 5 arkipäivän kuluessa. 

 

Puhelinneuvonta on avoinna ma-ke klo 9-11  puh. 040 826 3353 

 

http://www.sosiaalikollega.fi/virtu.fi/salla/sosiaalipalveluiden-neuvonta  

 

virtu.fi

03.01.2018

Sallan kunnan palvelusetelit haettavana vuodelle 2018

Sallan kunnan palveluseteli – kotipalvelujen tukipalvelut

 

Sallan kunnassa on käytössä palveluseteli, jonka tavoitteena on tukea asiakkaan kotona asumista. Asiakas, jolle palveluseteli on myönnetty, voi ostaa kotipalvelujen tukipalveluja (mm. siivous-, vaatehuolto- ja kiinteistönhoitotyöpalvelut) niiltä palveluntuottajilta, jotka kunta on hyväksynyt palveluseteliyrittäjiksi.  Palvelusetelillä ei voi ostaa suursiivousta. 

 

Palvelusetelin kohderyhmänä ovat Sallan kunnassa itsenäisesti asuvat ja kunnassa kirjoilla olevat ikäihmiset, pitkäaikaissairaat ja vammaiset, jotka tarvitsevat tukea pystyäkseen asumaan kotona mahdollisimman pitkään. Palveluseteli voidaan myöntää myös talouteen, jossa tarvitaan tilapäistä kotiapua esimerkiksi äkillisen sairastumisen, perheenjäsenen kuoleman tai muun äkillisen muutoksen kohdatessa perhettä.

 

Palveluseteli on tulosidonnainen: yksinasuvalla bruttotuloraja 1400 €/kk ja kahden tai useamman hengen taloudessa 2400 €/kk. 

 

Palvelusetelin arvo on 20 €/kpl ja sitä voidaan myöntää enintään 2 kpl/kk/talous.  Palveluseteleitä voi käyttää enintään kaksi kappaletta kuukaudessa ja yhtä työtuntia kohden voi käyttää vain yhden setelin. Asiakas maksaa palvelun hinnan ja palvelusetelin arvon välisen erotuksen palveluntuottajalle. Asiakkaan omavastuu vaihtelee palveluntuottajan perimän hinnan mukaan. Mikäli asiakas ostaa yritykseltä palvelua enemmän, kuin mitä palvelusetelin arvo on, maksaa asiakas itse setelin arvon ja palveluhinnan välisen erotuksen. 

 

Palveluseteliesite ja palvelusetelihakemuksia on saatavilla Vanhainkoti Hopeaharjusta kotihoidon palveluvastaavalta, kunnanviraston neuvonnasta ja sosiaalitoimistosta. Palveluseteliesite ja lomakkeet löytyvät myös Sallan kunnan kotisivuilta osoitteesta www.salla.fi/Palveluseteli.  Palveluntuottajat, joilta palvelusetelillä voi ostaa palvelua, löytyy palveluseteliesitteestä. Palveluntuottajarekisteriä päivitetään, mikäli muutoksia tai tarkennuksia tulee tai jos uusia palveluntuottajia hyväksytään palveluntuottajarekisteriin. Päivitetyn esitteen voi pyytää tarvittaessa sosiaalitoimistosta tai lukea kunnan kotisivuilta yllä olevasta osoitteesta.

 

Lisätietoja palvelusetelistä ja sen myöntämiseen liittyvistä asioista voi tiedustella Sallan kotihoidosta kotihoidon palveluvastaavalta puh. 0400 127 268.

© Sallan kunta Nettitaivas Oy