Tulosta sivu

Hae lupaa tai pyydä neuvontaa verkossa!

 

Olemme avanneet uuden sähköisen lupapalvelun osoitteessa www.lupapiste.fi osana valtiovarainministeriön koordinoimaa sähköisen asioinnin ja demokratian vauhdittamisohjelmaa (SADe). Palvelun tilaaja on ympäristöministeriö ja sen toteuttaa Solita Oy.

 

Lupapiste on sähköinen työpöytä jossa voit tehdä ennakkotiedustelut, saada vastaukset ja jättää käsiteltäväksi lupahakemuksen. Palvelu on tarkoitettu kaikille rakennushankkeen osapuolille: hakija, hänen valtuuttamat asiantuntijat ja suunnittelijat, viranomaiset, lausunnonantajat ja naapurit. Kaikki lupahakemuksen käsittelyvaiheet tehdään samalla sähköisellä työpöydällä: hakemus, suunnitelmat ja niiden täsmentäminen vaatimusten mukaiseksi, lausuntojen pyytäminen ja antaminen sekä naapurien kuuleminen. Myös päätös annetaan ja tiedotetaan työpöydällä. Hakemuksen osapuolet saavat tiedon hakemuksen etenemisestä sähköpostiinsa.

 

Voit seurata hakemuksesi etenemistä ja nähdä muiden osapuolten, kuten viranomaisen, valtuuttamiesi suunnittelijoiden tai muiden rakennusalan ammattilaisten tekemät kommentit ja muutokset reaaliaikaisesti. Rakentamisen aikaisen asioinnin voit myös hoitaa samassa palvelussa.

 

Palvelu kattaa rakennus- ja toimenpidelupien, toimenpideilmoitusten sekä poikkeamispäätösten hakemisen. Myöhemmin palvelu laajenee ympäristölupien, sijoitus- ja kaivulupien sekä yleisten alueiden käytön lupien hakemiseen.

 

Ensimmäisellä kerralla on palveluun rekisteröidyttävä. Seuraa sivuilla olevia ohjeita!

 

Lue lehdistötiedote 10.1.2014 tästä

 

Palveluun pääset tästä: www.lupapiste.fi

© Sallan kunta Nettitaivas Oy